Wednesday 12 October 2011

Kraftig duns så att fönstren skakade inatt!

Inatt vid fyra hörde jag en ordentlig duns invid huset och fönstren skakade till ordentligt. Blev så fruktansvärt rädd (efter vårt äventyr då vi fångade tjuvar...) - det kändes som hjärtat skulle hoppa ur. Vi hade stängt överallt och inbrottslarmet var på, så jag försökte behålla lugnet, speciellt som jag inte hörde något mer.

Tittade ut genom köksbalkongdörren som inte har persienner och vad får jag syn på då...
- ingenting! Tittade ut genom kikhålet i entrédörren från trapphuset också för säkerhets skull, även om ljudet inte kom därifrån. Ingenting där heller.

Hörde att bevattningssystemet var igång, så då försökte jag förklara det med att trycket var så högt  (ibland kan det vara det i Grekland, åtminstone på Kreta hade vi sådana problem. Kommunen stängde av vattnet då och då för att spara vatten och när det kom igång igen blev det med världens tryck) i vattenledningen när bevattningen satte igång, plus att den vattenledningen är på framsidan där ljudet kom ifrån.

Somnade om sedan.

Nu hörde jag precis på TV att en bomb exploderat utanför en butik här nere i Glyfadas centrum kl 4 inatt. Två karlar hade kommit på mc och ställt en låda utanför butiken. Flera butiker blev totalförstörda, men tack och lov blev ingen människa skadad. Folk är inte kloka, den saken är klar!

Här måste jag absolut rekommendera ett inlägg skrivet av Alexandra Pascalidou; "Sorg" skrivet för ett par dagar sedan.

Nu rivs det här gamla huset som jag fotade i juni. Det ska byggas nytt förstås. Det byggs otroligt mycket här i Glyfada, konstigt nog.

7 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Uj, nej, det finns många konstiga element där ute. Hoppas ingen blev skadad.
Agneta kram

Marina said...

Otäckt när det kryper så nära!

Äventyret framtiden said...

Oj, kära nån! Jag vaknade samma tid för att ett av våra rökvarnare satte i gång och tjöt, men det var bara att byta batterier i det och somna om. Värre med bomber i knutarna. Usch, så otäckt. Tur att det inte blev värre än så och hoppas att de inte försöker göra om försöket. Galningar är vad de är! På Åland skulle man säga att de tigger om ett kok stryk:).
Var rädd om dig!

Karin

Sandra said...

Eva! Usch så hemskt. Hörde det också på nyheterna imorse och tänkte på dig,att du förmodligen vaknat av den kraftiga smällen. Så onödigt att förstöra så många fina butiker! Men som du säger, att ingen blev skadad! Läste också Pascalidous inlägg och det högg verkligen till i hjärtat. Så mycket ondska och våld i onödan.

Grekland nu said...

Så mycket otäckt på en gång, både bomben i ditt kvarter och det som hände Pascalidous by! Det är hemskt med all kriminalitet som bara ökar hela tiden. Om man ser tillbaka tio-tjugo år i tiden så var det helt annorlunda i Grekland.

Eva in Athens, Greece said...

Agneta: Ingen blev skadad som tur är!

Marina: Ja, fy!

Karin: Inte kul att vakna av en brandvarnare som vill ha nya batterier precis.
Det var inte en bomb utan 10 kg dynamit fick jag veta sen! De gör nog inte om samma sak - de är nog nöjda med resultatet. Avsikten var inte att döda. De hade faktiskt sagt till en karl i en nattöppen kiosk i närheten att avlägsna sig. De ville förstöra butiker i ett köpcentrum där de hade ouppklarade affärer med ägaren. Man undrar vad det är för typ av affärer som klaras upp på det sättet...?

Sandra och Ingabritt: Läskigt är det minsann, och nu under kristiderna lär kriminaliteten bara öka. Inte kul alls.

alexia said...

ush vad obehagligt!!