Wednesday 14 September 2011

Nya Ikea-katalogen är här!

Det är alltid kul när den dyker upp!

Lite dyrare än i Sverige som vanligt, men i alla fall bra priser på det mesta.
Nu först ska det byggas ett IKEA-varuhus i Umeå, min hemstad! När kommer Ikea till Kreta månne, där är det många som väntar!
Ha en fin dag!

11 comments:

Elle said...

Visst är det lite som att vara "hemma" när man kan besöka ett ikea-varuhus som utlandssvensk.
Jag ser alltid fram emot när katalogen kommer i brevlådan.
Jag har ungefär 5-6 varuhus inom 1 timmas avstånd. I Köln finns det t o m två varuhus!!!

Marina said...

Håller absolut med! Att gå omkring och frossa på matavdelningen är bara så härligt. För att inte prata på att gå omkring och läsa alla svenska namn! Här i Singapore har vi två varuhus och dom är alltid välbesökta!

Snäckskalsdalen. said...

IKEA är kul, man känner sig hemma med sitt IKEA. Bodde tidigare i Göteborg och där finns ju två IKEA. Nu bor jag längre upp på västkusten och här väntar vi på IKEA vid Uddevalla, dom har börjat bygga. Ser fram emot det och det gör nog kretensarna också om det skulle bli så, eller hur!
Agneta kram

Gunilla said...

Jag tror att många väntar på ett IKEA på Kreta. Vi skandinavier är ju mycket för ljusa möbler vilket kan vara nog så svårt att få tag i.
Tack för trevlig läsning. Jag läser din blogg regelbundet.

anneli said...

Har mejlat dom flera gånger om katalogen.varit till Ikea i Aten och bett att få katalogen..men ikke har jag fått nån...........

Eva in Athens, Greece said...

Hej Elle! Helt otroligt hur många IKEA-varuhus du har i närheten av dig! Det är helt säkert extra kul att kunna gå till Ikea när man bor utomlands!

Hej Marina! Tänk att det finns två varuhus i Singapore också! Hur många Ikea finns det runtom i världen tro?!

Hej Agneta! Kul att det ska bli ett Ikea i Uddevalla också, så det blir närmare att shoppa!

Hej Gunilla! Grekerna också älskar att handla på Ikea, så det skulle gå jättebra på Kreta, men kanske tycker de ändå att kundunderlaget blir lite begränsat på en ö...600.000 bofasta är det i alla fall.

Hej Anneli! Jag vet, de är helt hopplösa vad gäller det, skrev om det i bloggen förra året. Ville ha två exemplar till vänner på Kreta, helt omöjligt! Nu har jag en extra faktiskt som du kan få! Maila mig, se adress vid min profil, och ge mig din adress så ska jag skicka den till dig.

alexia said...

hej hittade precis din blogg :)

flyttar till thessaloniki om en vecka och då ska jag till ikea! man blir alltid lika glad av att se den svenska flaggan och köpa med sig svenska chips om de har det, haha!

Anonymous said...

Åh, IKEA!! =o)
Så ni har inte heller det på Kreta? Inte i NZ heller. Saknar det otroligt mycket...
kram

Eva in Athens, Greece said...

Hej Alexia! Kul att du ska flytta hit! Många greker flyttar nu utomlands, det har blivit en ny utvandringsvåg nu p.g.a att arbetsmarknaden är så dålig. Hoppas att det inte är något som berör dig!

Hej Tine! Nej, på Kreta finns det inte, men nu bor jag ju i Aten och här finns det
2 st, så det blir något besök då och då...

Aleka said...

Jag håller verkligen tummarna för att IKEA ska öppna här på kreta! Beklagar mig ofta över att de inte finns här =P Ikea, och HM!

Eva in Athens, Greece said...

Håller tummarna för det jag också, Aleka! Vore verkligen toppen.