Tuesday 2 August 2011

Καλό Μήνα! Några bilder från olivlunden...

Καλό μήνα! "Kaló mína" säger man här i Grekland i början på en ny månad; "Ha en bra månad!". Ganska fint tycker jag!

Vi kom fram till Kreta med färjan kl 5 på söndag morgon...lite väl tidigt för min del, men vi fick ju se en vacker soluppgång från bilen då vi körde från hamnen i Iraklion österut till samhället Hersonissos!

Här har vi bott i 20 år, vi flyttade till Aten för 5 år sedan. Vi har kvar vår lägenhet här så det är väl vårt sommarställe nu!
Vår dotter Marina som studerar i Chania är här ganska ofta, liksom nu på sommarlovet förstås.Våra hyresgäster ser ut att må bara bra! Ja, vi hyr ju ut en hönsgård här i Hersonissos! (Hyran? - några färska ägg ibland!)

Solnedgång i olivlunden...


De kretensiska oliverna är lite mindre...men desto godare! Oliverna är förstås inte färdiga ännu - de börjar skördas i november.13 comments:

Caroline said...

Vilka härliga bilder!
Jag lutar mig bakåt och drömmer mig bort. Det var i Hersonissos vi var senast i maj. Kan inte låta bli och fundera över bilden med olivlunden. Ja den kan ju vara tagen vart som helst i Hersonissos, men påminner väldigt mycket om ett ställe vi gick på. Det är väl tre vägar upp till Bergsbyarna ifrån centrum i Hersonissos, påminner om en olivlund vi såg när vi gick ner vägen i mitten tror jag att det var...

Ha en fin dag!

Äventyret framtiden said...

och jag kan känna den värme som känns i Medelhavsländerna. Fina bilder!
Ha det gott!

Karin

Marina said...

Ser jättehärligt ut - ha det så bra!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Caroline! Vad roligt! Den lilla grusvägen varifrån även solnedgångsbilden är tagen är faktiskt en avstickare från just mittenvägen! Om man kommer uppifrån, så finns den vägen till vänster ungefär där de första husen är...tänk om det verkligen är just dessa olivlundar du sett?!!
:) Kram!

Hej Karin! Tack så mycket snälla du!

Hej Marina! Är faktiskt jättefint här om man kommer lite bort från huvudgatan, som är mindre kul, men där finns förstås många roliga affärer att titta i.

Katariina said...

Åhh så mysigt! Hoppas ni får en superhärlig semester. Tack för eposten, jag skriver snart. Ha det gott, kram Kattis

Anonymous said...

Underbart. Vad bra att kunna ha kvar bostaden som fritidshus. /Rigmor

Eva in Athens, Greece said...

Hej Katariina och Rigmor! Det är riktigt skönt, men det är ju förstås en del göra också...
Kram på er!

Caroline said...

Där ser man. Jo den var till vänster när vi gick mittenvägen ner. Fanns också citronträd på höger sidan däromkring med en gammal vespa, som jag också fotade för att någon gång slänga ut på bloggen.
Helt otrolig miljö att vandra omkring där.

Ha en fin kväll!

Eva in Athens, Greece said...

Det måste ju definitivt vara alldeles i närheten då! Den grusvägen jag fotat går ut till mittenvägen igen på slutet...kanske där, vem vet. Brukar inte gå hela grusvägen med hunden eftersom de har någon slags kennel med labradorer längs den...

Tina said...

Men, Eva! Jag bodde ju just i Hersonissos min första säsong som reseledare! Världen är liten...

Eva in Athens, Greece said...

Va' kul, Tina! När var det och för vilket bolag jobbade du? Jag kom ju hit som reseledare för Atlasresor, men det var ju långt före dig! 1984-1986...

Anja said...

Hej vännen!!!!Jag läser o läser,drömmer mig tillbaka med tårar i ögonen!!!!Måste försöka ta familjen med mig o åka tillbaka en gång!!!Sänder er alla en massa kramar,va rädda om er.Anja(the crazy babysitter hihihi)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Anja, gumman min - det måste ni absolut göra!
Kramar i massor från mig oxå!