Saturday 27 August 2011

En gravplats på Kreta


Bara ett par bilder från den vackra gravplatsen i Piskopiano, en av de tre underbara byarna under bergen ovanför Hersonissos.

6 comments:

Steve said...

Så vackert belägen gravplats. Jag har alltid fascinerats av grekiska gravplatser/kyrkogårdar som jag tycker är härligt "levande" till skillnad från svenska kyrkogårdar som jag tycker är tråkiga och deprimerande.

Semester & Mat said...

Håller med föregående skribent helt och hållet.
Tycker mig känna igen kyrkan, från när jag och mamma gick runt där i bergsbyarna i våras. Men tänkte då inte på gravarna, vi kanske gick på en annan sida som de inte syntes så ifrån.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Marina said...

Kan bara instämma - det är tyvärr sällan man kan använda uttrycket "vacker" om våra svenska kyrkogårdar...Här däremot känns det verkligen ljust och härligt!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Steve, Caroline och Marina! jag tycker nog att även svenska gravplatser är vackra, åtminstone den jag har i mitt minne. Men jag håller med om att de är kallare liksom i Sverige. Här är gravarna mer personliga och ompysslade.
Kyrkan på bilden är ett litet kapell där det hålls minnesgudstjänster för den döde, vid vissa speciella datum om de anhöriga vill.
Gravplatserna är aldrig placerade vid de vanliga kyrkorna, utan på en helt avskild plats. Den här gravplatsen är belägen i utkanten av byn Piskopiano, i gränsen till byn Koutouloufari.

Min plats i solen said...

Hej Eva!

Dina bilder får mig att minnas då jag och min mamma var på Kreta då jag var liten och besökte en kyrkogård där. Jag minns att det var så ljust och vitt överallt och mängder med blommor. Vackert.

Sköt om dig Eva och tack för dina alltid lika rara kommentarer hos mig. :) Ha en fin vecka!

Kram Lotta

Eva in Athens, Greece said...

Tack, rara Lotta!