Wednesday 17 August 2011

Aneks "Olympic Champion"

Hemma igen!
Vi reste med den här stora, fina färjan, "Olympic Champion", som började trafikera linjen Pireas-Heraklion i sommar. Byggd år 2000, tar 1850 passagerare och massor av bilar och långtradare förstås. Fartyget tillhör ANEK (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.) vilket är ett kretensiskt bolag som uppstod efter en stor olycka med en färja som sjönk 1966.

Jättefina tavlor på väggarna...


Det går två stora färjor varje dag från Pireas till Heraklion och vice versa. De avgår vid 21-tiden på kvällen och är framme vid 05.30.

Men hundarnas burar var under all kritik! De flesta gick inte ens att stänga! Trasiga med hål här och var, rostiga...Usch, Anek! Skärpning - säkerhet även för djur, tack!

ANEK lines F/B "Kriti" (även Igoumenitsa och Patras bl.a: ANEK)
Minoan lines (även Corfu, Igoumenitsa och Patras)

2 comments:

Tina said...

När man som jag bor på en ö så kommer man i kontakt med färjor mest hela tiden. Så jag har sett en och annan av dom.... ;o)

Men det lustiga är att alla färjor verkar till syvende och sist se likadana, ut oberoende av var dom kör... Undrar om dom alla har samma mattleverantör....? *ler*

Hundburarna var något nytt för mej. Det finns det inte på färjorna mellan Finland och Sverige. Men däremot finns det ett visst antal hytter där man får ta in hunden. Och på kortrutten M:hamn-Kapellskär fanns det (ialla fall före renoveringen) särskilda bord i kafeterian där hundägare fick sitta.

Eva in Athens, Greece said...

Haha, säkert har de samma mattleverantör!

Här får man inte ha hundar i hytterna oftast. En färja har några hytter där man får ha hunden och en gång bokade vi en sådan, men då blev Marisa än mer orolig av att se oss komma och gå flera gånger, så nu har vi henne alltid i bur. Hon har åkt så massor av gånger, är van och vet vad som gäller - hur lång tid det tar o.s.v.