Tuesday 12 July 2011

Stranden Kavoúri i Vouliagméni

Nu har vi en ordentlig värmebölja i Grekland. Har varit plus 37 i två dagar nu här i Aten. På vissa andra håll 40 grader, i skuggan givetvis. Det känns svalt inne när man kommer utifrån trots att det är plus 30...

De här bilderna är från en av stränderna i Vouliagmeni där vi varit, Kavoúri - betyder krabba. "Krabbstranden", men vi har inte sett till några. På en liten strand i närheten där vi var för ett par år sedan såg vi flera srtycken, så killarna vill inte dit igen...Bland unga vältränade killar verkar det vara väldigt poppis att ha tatueringar på den ena överarmen och skuldran i år...Väldigt vackert där! Dock stenigt lite här och var på bottnen och ganska trist sand på stranden...

Det har varit flera mindre skogsbränder de här dagarna, men de är under kontroll nu sägs det.

Igår var det en fruktansvärd explosionsolycka på Cypern med 12  döda samt över 60 skadade. Det var ammunition som exploderade på en militär anläggning efter en brand. En tragedi.

3 comments:

Steve said...

Tatueringar verkar populära både bland killar och tjejer idag. Ett sätt för många att stärka sin identitet ? Dagens tatueringar är som väl är oftast snygga och välgjorda till skillnad från de hemgjorda som förr var vanliga i min yrkestillvaro.

Äventyret framtiden said...

Skulle inte sitta illa att ligga under ett parasoll i Grekland just nu...någonting riktigt kallt att dricka och en stor fin solhatt.
Här är också fint, absolut men nästan köldgrader i jämförelse med vad ni har nu. Vi har bara 22 grader varmt i skuggan:)

Min plats i solen said...

Ja, usch vad hemskt med det som hände i Cypern. Stackars alla drabbade!

Vilken härlig strand och vilka fina bilder! :) Men värmebölja klarar jag mig gärna utan. ;) Tillbringade en vecka på Kreta för många år sedan under en sådan och det var minsann inte nådigt för oss nordbor. ;)

Sköt om dig i solen Eva!

Kram Lotta