Thursday 14 July 2011

Santorini - Thira

Click Santorini-Thira for English.

Säg mig, finns det någon vackrare ö än Santorini? Det tycker inte läsarna till den amerikanska tidningen "Travel + Leisure" ("Resa + Fritid") heller, vilka har röstat fram Santorini till Världens bästa och vackraste ö 2011!Santorini, eller "Thira" som ön egentligen heter, tillhör ö-gruppen Kykladerna i Egeiska havet, vilken består av drygt 200 öar. Santorini är en vulkanö 110 km norr om Kreta. Ett stort utbrott av vulkanen på 1600-talet f.Kr tros ha orsakat en enorm tsunami över Kreta, vilket innebar slutet för den fantastiska minoiska kulturen.

Santorini fick förstaplatsen beroende på de vita husen och de små vackra gränderna, det azurblåa vattnet och de fantastiska solnedgångarna...

Eftersom husen är byggda uppe på den imponerande calderan blir ju utsikten något helt fantastisk...
Stränderna har mörkgrå sand och bara att par meter ut i vattnet bottnar man inte!

Angelina Jolie och Brad Pitt köpte förresten ett litet sommarpalats där förra sommaren, så det är mycket troligt att de befinner sig där nu. (Angelina och Brad i Grekland.)


Läs mer om Santorini.
Parkour-utövaren Ryan Doyle på Santorini.

En svensk kvinna som tidigare bott på Santorini har en blogg som heter "En lyxhustrus bekännelser". De har ett litet hus där och åker dit på semester ganska ofta. (Tyvärr är det nästan omöjligt att hitta det hon skrivit om Santorini eftersom det inte finns olika kategorier och ingen sökruta...)

6 comments:

Anonymous said...

Hej Eva. Älskar att titta in på din blogg, särskilt när jag tänker på Grekland.Har just varit i hötorgshallen o köpt nescafé så man kan få en anständig frappé nu på semestern. ha en fin sommar. filakia // Jessica ( Gamla Cheers

Steve said...

Santorini fanns ofta med i planerna men är ändå en av de grekiska öar jag inte besökt.

Marina said...

Det ser jättemysigt ut! Husen på bilden ser ut som små leksakshus - jätteläcker bild!

Eva in Athens, Greece said...

Vad glad jag blir, Jessica! Ha en underbar sommar!
Filakia!


Jag älskar Santorini Steve, men har bara varit där en gång tyvärr och det är längesedan nu, 1982. Måste verkligen ta en tur dit omgående! Du har ju varit på så många öar ändå och alla är ju vackra på sitt speciella sätt. Det negativa med Santorini är väl att det är så enormt mycket turister.


Visst är det fint, Marina! Alla bilderna har jag hittat på Google. Hoppas kunna åka dit snart och ta egna också!

Anonymous said...

Hej Eva!

Mitt namn är Linda och jag läste din blogg lite här och ser hur mycket du älskar att åka runt!
Jag kan säga såhär, i december blir jag en 19 årig tjej och jämfört med mina vänner som har åkt minst 1 gång per år utomlands så har jag aldrig vart utanför sverige, MEN ändå så älskar jag att resa utomlands.. Jag är den där äventyrstjejen som verkligen älskar tjejlivet, och något jag verkligen verkligen ser framemot är att få åka till Santorini och USA! Att åka till USA har vart min dröm sen några år tillbaka men Santorini har vart en dröm ända sen jag var liten!
Mina föräldrar är från Iran men själv är jag född här! Har inte ens varit i Iran men vill heller inte åka på grund av allt som händer där med nya regimen!
Jag är riktigt fascinerad att du lever livet och har det så härligt och nu har jag beslutat med min kille att antingen om cirka 2 år åka och BO i USA eller Santorini. Vilket skulle du föredra? Jag skulle bli jättetacksam om jag kunde ha lite mail kontakt med dig då jag verkligen är jätteintresserad över hur du klarar dig och upplevelserna du går igenom!

Min mail är: Linda_saremi@hotmail.com

Massor av varma hälsningar / Linda

Eva in Athens, Greece said...

Hej Linda! Kul att du hittat till min blogg! Nu reser jag dock inte omkring så mycket, även om jag verkligen gärna skulle vilja! Har sett ganska mycket av Grekland trots allt, men ändå bara en bråkdel!
Om att bo på Santorini borde du fråga i bloggen "En lyxhustrus bekännelser" - se länk ovan! (De har ett hus där också som de visst hyr ut.)
Ska skriva ett mail till dig också!
Kram