Saturday 16 July 2011

Costa Navarino - högklassisk golf i Grekland

Read this post in English: Costa Navarino - high class golf in Greece 

På Peloponnesos finns det en ny golfbana i världsklass. Anläggningen heter "Costa Navarino" och är givetvis ett väldigt lyft för Messenien på sydvästra Peloponnesos där den ligger.

Intill finns småstaden Pylos, historiskt känd under namnet Navarino. Pylos var den homeriske Nestors hemstad, så det är en verkligt historisk stad.Det är skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos som står bakom denna fantastiskt fina och miljövänliga golfanläggning. Under 25 år köpte han upp bit för bit av marken i närheten av sin hemby. Mycket stor hänsyn har tagits till naturen.

Navarino Bay. Här hölls slaget vid Navarino 1827!

Två lyxhotell finns, "Navarino Dunes".  På anläggningen finns det även mycket roligt för barn och ungdomar som t.ex minitennis, golfkurser, skattletning m.m.

Victoria och David Beckham var där förra sommaren på semester tillsammans med barnen.

Jan Henrik Swahn på Svenska Dagbladet har besökt anläggningen.

Här kan man spela mer golf i Grekland:
Crete Golf Club nära Hersonissos
Afandou Golf Course på Rhodos
Corfu Golf Course
Glyfada Golf Course i Aten
Porto Elounda Golf Course på Kreta
Porto Carras Golf Course i Chalkidiki

8 comments:

tilda said...

Du har så rätt, märket drivs av en tjej som kmr från umeå om jag inte minns helt fel!! =)
http://www.eoe-glasses.com/

Marina said...

Ännu mer sugen på en tur till Grekland...så småningom får det nog bli så!

Monica P said...

¨Där i Navarinoområdet har jag varit många gånger när vi campade på Lagouvardosstranden Mellan Filiatra och Marathos. Golfspelare lär söka sig dit, men det finns ju mycket annat fint på Peloponnesos också.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Marina! Absolut! (Vilken fin profilbild du skaffat dig!)


Hej Monica! Självklart - Peloponnesos är ju jättevackert! (Jag spelar inte golf själv, men tycker det är roligt att skriva om bra saker som händer i landet.)

anneli said...

Det är verkligen underbart vackert i Pylos trakterna , bara 4 mil från oss. Brukar besöka lagunerna där då då.Och det finns så mycket att se..Navarone fästningen , Nestors palats ..mm...
Costa Navarone området är jättefint inbäddat i naturen och när det det är helt klart 2012 ska det finnas 25 000 olivträd här! Kanske ska boka rum över nån helg och lyxa lite.

Steve said...

Fjärran, men ändå så nära. Vad då? Den grekiska krisen.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Anneli! Skulle vara roligt att åka dit!
Jag antar att du menar Navarino förresten och inte Navarone. Jag tänkte också direkt på Navarone och "Kanonerna på Navarone" när jag läste om slaget vid Navarino, men Navarone är ett påhittat namn. De tror att författaren var inspirerad av slaget på Leros 1943 och att Leros alltså skulle vara Navarone. Men jag skulle också kunna tänka mig att namnet Navarino var inspirationen till namnet Navarone - Alistair MacClean satt väl och läste om olika krig och slag i Grekland.
(Filmen spelades in på Rhodos.)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Steve! Förmodligen mitt framför ögonen...undrar hur mycket skatt den här mannen har betalat under årens lopp...men som sagt, systemet har varit sådant. Man får hoppas på att även de stora bjässarna får betala i framtiden, de som har pengar dessutom, och inte bara småföretagare och pensionärer! (Hur kan man minska på en fjuttig pension?! En del har verkligen höga pensioner, så deras kan man ju minska på, men inte de som har några hundra euro i månaden...! Blir galen när jag tänker på det!)