Monday 20 June 2011

Gudarnas rally!


Idag var den tredje och sista dagen av Rally Acropolis 2011. Det var det 57:e i ordningen. Det här rallyt körs i 3 olika bergsområden och det räknas som ett väldigt tufft rally som kräver mycket av både bilar och förare, eftersom det är dammigt, gropigt, stenigt och hett!
I år togs segern hem av den 27-årige fransmannen Sébastien Ogier.  Tidigare års vinnare i Acropolisrallyt, se här: The rally of Gods.
Övriga deltagande rallyförare.


Acropolisrallyts trofé - väldigt snygg och konstnärlig!

Fler fotografier från rallyt av fotografen "Manivesto". (De i mitt inlägg är dock de flesta från Rally Acropolis hemsida.)

4 comments:

Tina said...

Förstod jag det rätt nu att Finland kom 2:a...? Eller fick jag det om bakfoten i min iver.. ;o)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Tina! Har letat, men jag hittar inte någon slutlig resultatlista där Loeb står först! Mycket underligt, men finländaren Hirvonen måste i alla fall vara bland de 4 första vad jag kan förstå, tillsammans med norrmannen Solberg! Grattis till Finland och Norge!

Caroline said...

Är nog lite för farträdd för att gilla sådana sporter, vet inte ens om jag skulle vilja se på dem live. Livrädd över vad som skulle kunna hända.

Ha en fin dag!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Caroline! Håller med dig - egentligen är det ju faktiskt rena vansinnet...Jag har aldrig varit på något rally, men just det här skulle jag nog vilja gå på bara för att det körs i närheten. Dock skulle jag definitivt INTE stå alldeles bredvid banan! En BRA bit ifrån, tack...!