Thursday 9 June 2011

Bakterien E. coli i Grekland?

Här i Grekland finns det ingen direkt oro över den dödliga bakterien Escherichia coli. Ännu har åtminstone ingen rapport kommit fram om någon som blivit smittad här i landet. En tysk turist insjuknade, men var smittad från Tyskland. Hon mår bra och är hemma i Tyskland nu.

Av TV och tidningar får man här veta att det inte finns någon anledning till oro, men att man som alltid ska hålla god hygien, speciellt vid matlagning, skölja grönsakerna noga och inte låta otillagat kött komma i kontakt med grönsaker - Obs!Olika skärbrädor! Viktigt att man alltid tvättar händerna noga o.s.v. 


(Ska trots allt erkänna att jag valde de små kretensiska gurkorna sist i affären...)

3 comments:

Tina said...

Vid något enstaka tillfälle har jag valt frukt och grönsaker från något annat land än Grekland. Jag väljer dessutom helst närodlat. Och jag köper också de där små grekiska gurkorna. De är godast!

Tina said...

Jag menar de där små kretensiska gurkorna...

Eva in Athens, Greece said...

Håller med dig om att de är de godaste gurkorna, Tina, åtminstone för det mesta! Det finns en period under året då de andra är bättre, men tyvärr kan jag inte komma ihåg när...! Helt plötsligt tycker jag att de små kretensiska inte är lika goda längre och så köper jag de andra ett tag. Hoppas någon gurkspecialist ser detta och kan informera mer!