Thursday 26 May 2011

Olivträden blommar...

Ja, det vill säga - de har nog blommat klart nu, vilket många allergiker nog är glada för...bl.a Tina! Är ett par veckor sedan jag tog dessa bilder.

Älskar dessa träd! Men som sagt, det är inte så kul när de som planterat dessa träd längs trottoarerna(ej kommunen, det är de som byggt husen där som planterat dem) inte tar reda på oliverna! De faller ned till slut och så håller man på att slå ihjäl sig om man halkar på dem!

Det finns flera olika arter har Marina på Olivfarmarens blogg berättat. Det hade jag aldrig tänkt på innan, men det är klart att det är så.


Min man är allergisk mot en massa saker ute i naturen så här års, säkert ingår olivträden. Igår var han och provade akupunktur samt zonterapi och han sa att det hjälpte otroligt mycket! Kul!

5 comments:

Grekland nu said...

Jag älskar också olivträd - men helst inte på våren. Fick min kraftigaste allergichock ett år när jag var på Poros en vår och inte visste hur allergiframkallande olivträden är. Men annars gillar jag de knotiga stammarna och den mycket speciella gröna färgen.

Grekland nu said...

Glömde säga att det som du kallas reflexterapi nog är samma sak som zonterapi. Man behandlar vissa punkter under fötterna. Vad bra att det hjälpte!

~ INA ~ Inas☆House said...

Jag skulle nog också få värsta allergichocken av träden. Jag tog in en bunt med syrén här hemma i morse och de fick åka ut efter en stund. Både näsa och ögon började rinna. Har blivit allergisk mot mycket nu på ålderns dar.

Olivträden är väldigt vackra se på iaf. :)

Ha det gott!
Kramen Ina

Eva in Athens, Greece said...

Ja visstja, Ingabritt, zonterapi heter det - ska ändra i inlägget! Thanks, dear!Så härligt med syrén! Stackars dig och alla andra som är allergiska...superjobbigt! Jag skulle bli galen tror jag.

Eva in Athens, Greece said...

Glömde skriva ditt namn här ovanför, Ina!