Thursday 19 May 2011

Dean Karnazes (Konstantinos Karnázis) - super Homo sapiens!

Världens mest berömde Ultramaraton-löpare är förmodligen grek-amerikanen (född och uppvuxen i Los Angeles av grekiska föräldrar) Dean Karnazes, född 1962. Han har gjort en massa övermänskliga prestationer sedan han började löpträna igen på sin 30-årsdag, efter 15 års uppehåll. Bl.a har han sprungit 50 olika maratonlopp i 50 olika stater på 50 dagar, sprungit 217 km utan att stanna i Death Valley med en temperatur på 49 plus samt ett maraton till sydpolen med minus 40 grader...

Nu har han sprungit från Disneyland på västkusten till New York City på östkusten på 75 dagar! Sträckan är drygt 4.800 km...ca 64 km var den dagliga etappen...
Dean sprang även för att samla in pengar till en organisation mot barn-fetma och det donerades under dessa dagar 177.865 dollar. Han vill även vara ett föredöme för alla människor, unga som gamla, och få folk att börja ta hand om sin kropp för att hålla sig friska!

Deans officiella websida


Deans blogg


4 comments:

Steve said...

Jag blir matt bara av att läsa om denne superatlet. Jag såg för en tid sedan en dokumentär om den slovenske maratonsimmaren Martin Strel. Även han en märklig (mycket t o m) och imponerande man som tänjer gränser. Bra att deras prestationer leder till ekonomisk support av behjärtansvärda projekt.

Marina pa Kreta said...

Hej Eva! Det var många Greklandsbloggar du har samlat ihop! Skall bli kul att gå igenom dom när man har tid. Kul att jag är med där.
När du kommenterar och om man sen klickar på ditt namn, så hamnar man på din första blogg. Jag tror jag läste det mesta i den igår. Det tog någon timma. Det var intressant och man kände igen sej i mycket. Det var lite roligare att vara sjuk, när man hade något bra att läsa. Så tack för att du delar med dej. =)

Eva in Athens, Greece said...

Tycker jag också, Steve!


Tack snälla Marina, och krya på dig!

Eva in Athens, Greece said...

Var tvungen att kolla det där med min första blogg, Marina, och det står ju faktiskt Min webbsida där under fotot. Kul, jag började skriva där på One.com för lite drygt ett år sedan, men bytte till Blogger nån gång på hösten eftersom det var så mycket som inte gick att göra där på One.com. Blogger är bra!