Tuesday 15 March 2011

Virkade glasunderlägg i brevlådan!

Det kom ett väldigt tjockt brev i brevlådan igår...brevbäraren hade försökt  knöla in det i vårt brevinkast vid entrén(ej i dörren - brevinkast i dörren förekommer inte i Grekland. Jag har då aldrig sett det åtminstone.), men det mesta hängde utanför...

Min gulliga mamma har virkat jättefina (och jättemånga; 12 st!) glasunderlägg till oss! Titta så fina;

Virkbeskrivning till mammas fina glasunderlägg.

Jag har aldrig virkat något! Inte ens på skolslöjden vad jag kan komma ihåg, Vävde gjorde jag och jag gillar fortfarande att sy. Men nu har jag bestämt mig för att be mamma lära mig att virka glasunderlägg nästa gång vi träffas! (Det skulle vara så kul att kunna virka sådana och ge bort i present!)

Det finns en bok som heter "Virka!: enkelt att virka och lite att sticka" av Frida Pontén där det finns beskrivning på hur man virkar fina glasunderlägg.

Boken finns att köpa bl.a på bokus.com.

Kajsa på "Blomlådan" har virkat glasunderlägg efter bokens beskrivning! Kajsa har en väldigt gullig blogg med en massa virkning och pyssel m.m, så titta in där om ni gillar sådant!

5 comments:

Anonymous said...

Fina! Jag minns att min mamma och mormor virkade tunna sirliga dukar i garn som hade lite olika färg så när det var färdigvirkat var duken lite olikafärgad. En bortglömd konst tycker jag.

Tina said...

Har funderat på att köpa den där boken, men måste plöja igenom dom jag har först...

Och grattis, du har vunnit i min utlottning. Titta in till mej och maila din adress så kommer paketet snart ;o))

Eva in Athens, Greece said...

Hej Katariina! Jag har oxå något minne av sådana, men har inte sett någon sådan på länge! De var väldigt söta vad jag minns.

Hej Tina! Men kära nån, vann jag i din utlottning?! Helt otroligt tur-kul!

Carola said...

Fina underlägg! Klart att du ska lära dig virka, Eva! :) Det är jättekul och faktiskt lätt när man har lärt sig att hålla i tråden och grunderna. Det är mycket lättare än att sticka tycker jag eftersom det vara är en ögla att hålla reda på hela tiden. Min största bedrift är väl att jag har virkat två stora filtar. Phu det tog tid det :) Glasunderlägg låter bra att börja med. Lycka till!

Eva in Athens, Greece said...

Bra att du peppar, Carola!