Sunday 20 March 2011

Rengöring av rostfritt stål

När vi flyttade till Aten köpte vi ett kylskåp i rostfritt stål.

Det var inte så lätt upptäckte jag snabbt att torka av det, få bort fingeravtryck och dylikt. Det följde i alla fall med ett putsmedel som fungerade bra. Det var bara en liten pytteflaska och det stod att man kunde beställa mer av kylskåpstillverkaren när det tog slut. Hursomhelst var medlet lite oljeaktigt, så jag tänkte att det nog går lika bra med baby-oil och det gjorde det.

Man tar lite baby-oil (eller varför inte olivolja eller annan matolja) på hushållspapper och smörjer in i metallens riktning och därefter torkar man bort överflödigt fett med hushållspapper! Fingeravtryck försvinner och andra fläckar oxå och det blir skinande fint!


Fler små tips i vardagen:
Laga blixtlåset / dragkedjan lätt som en plätt
Bästa avkalkningsmedlet
Rensa i badrumsskåpet
Få bort missfärgning av tryck på kläder
Borttagning av stearin från kläder och dukar
Rena och fräscha kuddar i sommarvärmen
15 tips för att förhindra inbrott
Saltet i vanliga glasburkar istället

5 comments:

Tina said...

Tack för tipset! Har nämligen både spis och diskmaskin i rostfritt... Visserligen finns det speciella putsmedel att köpa i alla affärer här, men jag ska prova med olja och se vad jag tycker.

Jag var faktist ut inatt och tittade på månen. Läste på nån blogg om den och tyckte att den borde förevigas, men tyvärr lyckades jag inget vidare med det. Så jag får njuta av alla andras bilder..

Tina said...

En sak till....

Du har fått en Award av mej. Läs dagens inlägg hos mej så vet du vad det handlar om ;o)

Hoppas att du tar emot den, och det är ingen panik med att förverkliga det. Jag tog god tid på mej....

Eva in Athens, Greece said...

Tusen Tack för Liebster-utmärkelsen, Tina! Blev verkligen glatt överraskad! Kram, kram!

Marlene said...

Det där måste jag testa... jag använder annars grnsåpa till allt rostfritt, skinande blankt som om det var nytt. Men såpa lyckades jag aldrig få tag i när vi var i grekland.... konstgt igentligen med alla barrträd som finns där.

länk till min såpa reklam

Eva in Athens, Greece said...

Hej Marlene, kul att du tittar in! Jag har heller aldrig sett något såpa-liknande här.