Wednesday 9 February 2011

Smart möbel för ytterkläder

I Grekland har man oftast ingen hall! Hall där man kommer in i hemmet och kan hänga av sig jackan och så.
Låter säkert helt galet i svenska öron! "I Grekland" skriver jag, men det kanske är annorlunda i norra delen av landet?


Mest tror jag att det beror på att det är så pass varmt den större delen av året. En annan sak som oxå spelar in är att man här i landet inte tar utav sig skorna inomhus. Kanske att man sätter på sig tofflor i sitt eget hem, men när man går bort tar man aldrig utav sig skorna.

En annan anledning är att boytan är så dyr här, så då tar man hellre de kvadratmetrarna som en hall skulle ta i anspråk till ett större vardagsrum. Av den anledningen gjorde inte vi heller någon hall då vi byggde. Man har ju vant sig oxå och det är väldigt välkomnande att komma in direkt i vardagsrummet faktiskt. Klart man skulle önska att man hade en stor rymlig och ljus hall...

Nåväl, tänkte tipsa om en väldigt fin och praktisk möbel som vi beställde till vardagsrummet, precis innanför dörren, för just slukandet av vår stora familjs ytterkläder. Vi ville inte ha stora höga garderober. Satte in bilden härovanför och i den hallmöbeln ryms massor av jackor och koftor(dock ej längre kappor). I lådorna har vi skor.


Den är 110 cm hög.

P.S Har tagit bort julgranen, tog bilderna kring jul...(tro mig om ni vill...)

3 comments:

Carola said...

Vi har det likadant på Bahamas! Det finns aldrig någon hall och aldrig någonstans att göra av skorna, så vi lämnar skorna utanför dörren (under tak) Nog för att vi har ganska varmt oftast, men vintertid har man ju jacka ibland. Jag vet inte riktigt om det är svenskt att ha hall. I USA har jag heller aldrig sett en hall. Jag tror att det är vi svenskar som är praktiska av oss och kanske som du säger att man inte vill använda ytan till hall.

Grekland nu said...

Nä, inte är det annorlunda i norra Grekland! Tyvärr! Så vi kliver också in direkt i vardagsrummet där man måste trolla för att få bort skor och jackor. Din möbel var ju jättesnygg! Själva har vi en garderob som fort blir alldeles för full...(men heller ingen plats för nån mer möbel som skulle kunna svälja lite ytterkläder). Opraktiskt!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Carola och Ingabritt! Verkligen lustigt det här med frånvaron av hall. Om man beställde ett sådant hus i Sverige skulle arkitekten säkert tänka att man var halvgalen.
Jag har ju varit i USA och du har ju rätt, Carola, jag kommer inte heller ihåg några hem med hall!