Sunday 27 February 2011

Cafébygget...& Ansökningar!

Bardisken är färdig och de inbäddade hyllådorna i trä på plats!


Träpanel på annorlunda sätt som dekoration på väggen.

Handikapptoaletten. Det har använts endast 2 olika kakelplattor genomgående i hela kafeterian/baren -  på toaletterna, trappen, terrassen utomhus...Har ni  lagt märke till det?

En del av uteterrassen glasas in.

Vad tycker ni om taklampan?

Vi har haft inne en annons om personal nu till caféet...Massor av svar! Efter den första dagen på den största annonssajten i Grekland (+tidning) "Χρυσή Ευκαιρία" (=Guldchansen), var vi tvungna att ringa och be dem byta ut tfnnumret mot en e-mailadress. Det ringde precis hela tiden! Vi hade ju en aning om att det skulle bli så, men ändå trodde vi det inte förrns det började ringa! På Kreta har det nämligen varit svårt att få tag på personal i många år. Vi kunde ha inne en annons i tidningen där och knappt få några svar.

P.g.a det har vi otroligt mycket jobb med att träffa alla som ringde den första dagen samt att läsa hundratals ansökningar som kommit i mailboxen. Man önskar nu att man skulle öppna en fabrik iställlet!

Skorsten för matoset kommer på plats.

14 juli, 2012
Kafeterian blev färdig och öppnade den 1 april! Välkomna till vår facebooksida: Cafe cheers och självklart även till caféet på fika, mat eller kanske en drink?! Vi fick tag på jättetrevlig personal!

9 comments:

Tina said...

Vilken massa jobb ni har framför er... ;o) Men det är säkert trevlig at få börja från noll. Skapa det så som man själv vill ha det.

Hoppas att ni får ihop ett bra team av anställda!

Anonymous said...

Wow vad fint det blir! Är det erat café alltså?! Vad ska ni har för sortiment? Önskar er lycka till och hoppas ni hittar ett bra team!

Anonymous said...

Lycka till Eva, så fint det ser ut att bli och vilket projekt.
Hälsningar Ulla från Umé

Anonymous said...

Hej!

Oj, vad fint det blir. Lycka till med Caféet. MVH Rigmor

Eva in Athens, Greece said...

Hej tjejer! Tack snälla ni!

Katariina; ja,det är det ju, d.v.s businessen, inte lokalen trots att vi i princip fixat den från scratch. Vi har ju haft kafeterior och restaurang på Kreta sedan 1986, men nu har vi inte kvar någon rörelse där. I början kommer det att vara café och bar med drinkar, kaffe, glass, crepes, sallader, lite toasts och sådant smått o gott att äta. I framtiden har vi även tänkt ha en del mat, men inte någon stor meny - ett par sidor bara.

Millan said...

Wow, Älskar lampan! Färgen är klockren till det bruna. Hela stället ser supernice ut, är det du som designar?
Jag älskar kombinationen vitt, brunt och grönt :-)
Kram

Eva in Athens, Greece said...

Tack, Millan! Nej, det är inte jag, vi har anlitat en specialist. Det är för svårt tycker jag att ta itu med ett helt ställe sådär. Det är så mycket man inte känner till om allt möjligt, material m.m. Skulle gärna ha utbildat mig dock i ämnet... Vi är supernöjda med Akis som han heter, han har även jobbat med restaurangen på Kreta, så det var ett lätt val, eftersom han bor här i Aten oxå.

Tina said...

Åh, hade jag varit i Aten hade jag ställt upp gratis som välja ut personer och intervjua intressant folk! Jag har jobbat med det i några år. Det är jätteroligt!

Hoppas ni hittar bra personal!!!

Eva in Athens, Greece said...

Tina, det är faktiskt lättare än vi trodde, och roligt också. Samtidigt skulle man vilja ge alla något jobb. Det tråkigaste är att säga att de inte får jobbet förstås...
Det känns som om att det kommer att bli ett väldigt bra team! Vi ska träffa några till imorgon också.