Monday 24 January 2011

Minnesgraffiti (eller eg. graffito)

Det här fina porträttet finns längs Vouliagmenis i Elliniko. Det är en ung kille, Vassilis, som dött i mars 2005 förstår man. "Άδικα" står det = orätt. "Vassilaki, vi saknar dig" står det där till höger.


Varje gång jag sett det skickligt gjorda porträttet (verkligen synd att färgen har börjat falna), har jag undrat vad som hände honom! Kanske dödad i trafiken av en onykter förare?

Nu sökte jag på Internet och det visade sig att han blivit mördad, ihjälskjuten i förorten Elliniko där han bodde med sin farmor eftersom båda hans föräldrar var döda. Först hade pappan dött och sedan hade mamman blivit dödad vid ett rån på apoteket där hon jobbade, när Vassilis var 14 år. Tydligen hade han kommit in i narkotikamissbruk sedan.

De fick tag i mördaren efter 2 dagar. Vassilis var skyldig honom 5000 euro sa han. Hur tänkte han egentligen? När han dödat Vassilis försvann ju alla chanser att få pengarna tillbaka!

Vassilis blev bara 18 år.

1 comment:

Steve said...

För många som hamnat snett i livet finns inte rationellt tänkande. Där är det handling som gäller. Handlar först och tänker sedan, i bästa fall. Tragisk historia. Förhoppningsvis stämmer porträttet och den bakomliggande historien någon till eftertanke.