Tuesday 28 December 2010

Acropolis museum m.m på Julafton!

(Är tillbaka efter ett kort uppehåll med två nya inlägg! Har svarat på alla obesvarade kommentarer jag hittade.
Om man inte kommer ihåg VAR man kommenterat kanske "De senaste kommentarerna" nere i högerspalten kan vara till hjälp!)


Bilderna ovan är tagna utanför Acropolis nya museum. Nedan en brunn i en arkeologisk utgrävning under muséet, som förvandlats till önskebrunn...


På julafton tog vi tunnelbanan till Acropolis och besökte det nya museumet. Är så fint där! Om Acropolis nya museum har jag skrivit förut här!

Efter allt tittande på alla gamla fantastiska saker var vi superhungriga och begav oss till Thanassis berömda kebabställe i Monasteraki! Besöker man Aten är det ett MÅSTE att äta en portion kebab med pitabröd och tomater där...Min kompis Pia och jag hittade det stället av en slump 1982. Då var det bara ett fåtal bord utanför. Sedan dess har många upptäckt hur goda kebab de gör och man får ofta stå i kö för ett bord, fastän stället egentligen är otroligt fult! Renovering - vaddå?! Det ser så taskigt ut där att det blir charmigt!
Stället ligger tvärs över torget utanför t-banestationen "Monasteraki".

Efter att vi smörjt kråset promenerade vi lite där i Monasteraki. Plötsligt kom jag ihåg att min kompis Michele berättat att hennes dotter, Sheila, jobbar där i en affär med sportgrejer. Säger det till Marianne och just då befinner vi oss utanför en sådan affär...och yes, Sheila är där! Kul!
Tuben till Ag.Dimitrios och lite julklappsinköp i det nya fina köpcentret.Lite julklappsutdelning blev det trots allt på kvällen sedan, eftersom Marianne inte stannar till nyår!


Andra inlägg kanske av intresse:
Recept till jättegod glögg

Snöflingor och julpynt
Julen i Grekland, allmänt om...
Om saffran och är det lika dyrt som guld?
Skandinavisk julbazaar och promenad i Pláka
Grekiska julkakor
Vassilópita - grekisk nyårskaka
Julafton i Grekland

2 comments:

Grekland nu said...

Visst är nya museet jättefint, dit kan man gå många gånger. Och hos Thanassis har även jag ätit kebab! Mysigt att ha besök!

Eva in Athens, Greece said...

Det är verkligen tur att muséet är så fint, för snart ska jag dit igen med sönerna har jag tänkt!

Ja, det har varit så kul att ha Marianne här, men nu har hon åkt tyvärr. :(