Wednesday 17 November 2010

Valresultat och citroner!


Vårt lilla citronträd har nu 9 citroner och de är ganska stora de flesta. Så det är väl dags att prova dem, men jag trodde de skulle bli gula? Citronträdet har inte de bästa förutsättningarna eftersom gräsmattan och då även trädet bevattnas varje natt. Egentligen ska man vattna citronträd en gång i veckan bara.

Berättade aldrig hur det gick i valet i söndags. Det har aldrig varit så lite folk som röstat tidigare, endast 47%! Det blev 8 gröna(Pasok) landshövdingar och 5 blå(Ny demokrati). Av de 325 kommunerna blev det 91 gröna borgmästare, 52 blå, 16 olika mindre partier och alla de övriga borgmästarna är oberoende, alltså inte stöttade av något speciellt parti. Det blev på flera håll riktiga thrillers. Här i Glyfada var det endast 52 röster som skilde! Resultaten är ganska överraskande eftersom folket tydligt visat sitt missnöje över Pasok-regeringen och Papandreo med alla sparåtgärder. Man trodde definitivt att det skulle synas i kommunvalen. Till borgmästare i Aten valdes en grön efter 24 år med blått i spetsen! Förvånansvärt faktiskt, men det är väl så att de mest missnöjda inte röstade i år då.

Jag har suttit, eller legat på knä snarare, i flera timmar ikväll och hållit på med mina tre konstverk - börjar ni bli nyfikna...:)
Tanken var att jag skulle sätta in receptet på Fyllda grönsaker som jag gjorde till middag idag...men nu orkar jag bara inte det. Har upptäckt att det är jobbigt att skriva recept! Annars går tangenterna bara och det blir lätt för långt, men då det är recept måste man TÄNKA så himla mycket...!!!

2 comments:

Grekland nu said...

Vad härligt att ha egna citroner! Är de mogna trots att de är gröna, tro? Här hos oss har vi massor med frukter men inga citroner eller apelsiner.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Ingabritt! Ja, jag vet faktiskt inte hur det förhåller sig egentligen, men det händer ju då och då att citronerna man handlar i affärerna oxå är gröna. Det kommer i alla fall ganska bra med citronsaft ur dem. En annan sort...?! Fast jag tror att de antagligen kommer att bli gula de här oxå, bara att vi INTE KAN VÄNTA på våra första egna citroner! Vad har ni för frukter?
Ha en bra dag!