Sunday 14 November 2010

Kommunval i Grekland, etapp 2!Tycker om de här två fotografierna som jag tog även de då Filio och jag var i Vouliagmeni.

Idag är det kommunalval del 2 här i landet! För att bli borgmästare i en kommun krävs att man har 50% av rösterna och vid det första valet förra söndagen var det endast ett fåtal som lyckats med det. I kommunval del 2 får man endast rösta på en av de två bäst placerade från den första omgången, så att säkert en kommer att ha kommit över 50%-gränsen.

Samtidigt är det oxå val till περιφερειάρχης (periferiarchis) - prefekt (motsv. landshövding) på svenska. Nu ska det bli stora ändringar på det området. Istället för 52 län ska landet nu delas in i 13. "Kallikrati"(den goda staten) kallas det här nya systemet och det ska träda i kraft från den 1 januari.
Det räknas för fullt fortfarande på alla kanaler på TV, så det hela är ännu inte klart.

Jag har hållit på och fixat i garderober. Det är väl ingen idé att ha shorts och bermudas på första parkett längre... Nu har det konstiga hänt att jag tar över ett par jeans efter vår 13-årige son! Måste förlänga dem dock eftersom han hade dem förra året. Nu är han längre än mig: 1,71. Jag var det själv en gång i tiden, men nu har jag krympt till 1,68!!! Helt sjukt alltså - vad är det som händer?! (Hoppas det var min son som inte kunde mäta mig ordentligt!)

No comments: