Wednesday 24 November 2010

Inuti ett övergivet gammalt hus


Det här gamla huset är från 20-talet, och har stått tomt nu i ca 5 år bara - så fort ett hus förfaller! Det är jättehöga grindar runtom, så jag ville inte gå in, men då tyckte min son Alex (12) och hans kompis att de kunde ju klättra över jättelätt. Alex har tagit de här bilderna! Han har tydligen fått upp ögonen för samma konstiga saker som jag!


Det äldre paret som bodde i huset testamenterade huset (eller gården skulle man kanske säga eftersom det är stort och har en väldigt stor tomt)till tullverket fick vi veta av några grannar. Paret hade en önskan om att det en dag skulle bli ett ålderdomshem eller dagis, men de efterlämnade inga pengar till det, så nu är det hela förstås lämnat till sitt öde.

6 comments:

Carola said...

Så synd att det förfaller och att det inte blir så som ägarna önskade. Om jag var rik så skulle jag ge pengar till projekt som det. Fina bilder! Gillar den med stolen och bordet i den höga växtligheten. :)

Eva in Athens, Greece said...

Verkligen synd är det! Det kanske blir någon lösning till slut. I Iraklion på Kreta fanns det ett jättegammalt tjusigt höghus som var helt förfallet, men för några år sedan var det någon som köpte och totalrenoverade det, i samma stil som innan. Nu är det ett jättefint hotell.

Nova said...

Wow vilken kåk!!
Var ligger detta ställe och vad kostar såna hus i Grekland?

Eva in Athens, Greece said...

Hej Nova! Det huset finns här i Glyfada tyvärr. Tyvärr eftersom tomter är svindyra här! Det kommer att säljas som tomt och jag skulle tippa att den kommer att gå för minst 2 milj euro. OM det nu är till salu. Men om du gillar gamla grekiska hus finns det jättesöta små hus till salu i en underbar bergsby, Vrahassi, på Kreta. Vrahassi ligger ändå nära havet. Där finns det ganska billiga hus från 15.000 euro, dock i behov av totalrenovering...

Nova said...

Så synd :-(
Kanske skulle man ta sig en titt på Kreta. Men vänner och släkt finns mest i Kavala och Aten så det passar nog egentligen bättre. Trodde att priserna kanske gått ned lite i och med krisen ;-)

Eva in Athens, Greece said...

Priserna har generellt gått ned mycket! Det huset skulle sålts för 2,5-3 euro innan! CRAZY! MEN, jag är övertygad om att man kan fynda i Aten, vet ej var dock, men jag ska hålla utkik!