Sunday 24 October 2010

Så idiotiskt egentligen...


Ännu en knasig tårta med hål i har det blivit idag! Frukt på tårtan röstades bort! Det blev riven choklad och bitar av den goda grekiska chokladen "Ion" bara. Hälften av familjen fyller år i oktober plus att Dimitris har sin namnsdag oxå. Ja, här i Grekland är det namnsdagar som firas! Barns födelsedagar firas, men inte vuxnas och vaddå jämna år och sådant - det är ingen som bryr sig om sådant här. Ganska trist...eller ganska skönt...det beror väl på hur man känner sig just den dagen!
Ni undrar kanske varför jag inte kan köpa en ny ugnsform till tårtbottnarna?! Som ni kanske minns har jag glömt formen på Kreta. Bestämde mig för att investera i ytterligare en, men en dag körde jag runt till FYRA olika ställen och hittade inte den storleken jag ska ha; 28 cm! Antingen hade de större eller mycket mindre och jag vill absolut ha den storleken eftersom min tårtkupa passar till den. Vill verkligen inte ha flera tårtkupor som tar en massa plats! Nåväl, det får väl bli tårtor med hål i ett tag framöver...
Men tänk så banalt det är! Människor dör ute i världen för att de inte har vatten och mat, och själv kör man omkring och förpestar miljön för att man ska ha tag i en tårtform i en speciell storlek!

No comments: