Friday 1 October 2010

Ärenden på stan...
Go'morron, go'morron!
Igår hade jag lite ärenden på stan att utföra. Först gick jag på Posten och tog en nummerlapp; 251, och 25
minuters väntetid ungefär blev jag informerad om från lappen. Går en annan dag tänkte jag och gick på marknaden och handlade frukt, grönsaker och rotfrukter. Hade velat handla några fler saker oxå, men hade ej marknadsshopping-vagnen med mig så jag kunde ej bära mera. Blir en massa plastpåsar. Behövs i och för sig när man ska samla upp hundbajset...Hur som helst försöker jag alltid att undvika att ta påsar och kassar när det går. Har ett par tygkassar i handväskan, mycket praktiskt - rekommenderas! Och när jag ska på supermarketen tar jag med mig flera stora tyg- och shoppingväskor. Andra bänglar med att försöka hitta öppningen på påsarna plus att påsarna som finns i livsmedelsaffärerna här inte rymmer mycket, så de måste ta jättemånga kassar. Om de började ta betalt för påsarna skulle nog fler göra som jag! Det märks förresten på tyska Lidl. Där tar de betalt och 90 % av kunderna tar då ingen påse. De packar in varorna i bilen direkt från vagnen en och en eller så har de tagit någon kartong inne från affären som de lägger varorna i.
När jag var färdig på marknaden och hade stoppat in varorna i bilen gick jag tillbaks till Posten. Såg att det inte tagit så lång tid och tänkte att med lite tur så...men nej; 256...hade missat min köplats med 5 nummer bara. Tog en ny lapp; 453. 35 minuters väntetid. Tog bilen och var och hämtade några balkonglampor jag beställt till en fastighet som snart är färdig. Dessa ska vi sätta upp till höger och vänster på varje våning och de ska tändas gemensamt med belysningen vid entrén som tänds på natten. Vi har nämligen märkt att det alltid är släckt på alla balkonger och det ser ju mycket finare ut om det är några lampor tända. Dessutom är det väldigt bra ur säkerhetssynpunkt! Vi har alltid lysen tända på balkonger och här på bakgården. Var tror ni att tjuven väljer att göra inbrott - på en upplyst balkong(entré) eller på en mörk?!...Är väldigt nöjd med dessa armaturer i industrial look, de kommer att passa väldigt bra! Ekonomilampor passar, bra kvalité samt dessutom bra pris.
Återvände till Posten och väntade i drygt 5 min, fick äntligen mitt ärende utfört!


Ha en bra dag!

No comments: