Saturday 28 August 2010

Marabou, hjortron och vaniljsocker!

Sitter hemma med Elinas laptop. Krångligt värre utan mus. Den är så känslig oxå så hela tiden kommer det upp olika grejer som jag inte haft som avsikt att klicka på! Suck, det är som sagt svårt att lära gamla hundar
sitta...men omöjligt är det ju inte!

Inatt har jag suttit på balkongen och mumsat i mig Malaco svenskt godis och Marabouchoklad med polkagrissmak...Det kan jag tacka min gulliga kompis Humla för som kom och hälsade på igår på restaurangen tillsammans med sin dotter Francesca. Jättekul verkligen, det blir ju några år mellan gångerna man kan ses. Med sig hade hon även hjortronsylt och vaniljsocker - Tack, tack! Det kan man inte hitta här. Vanilj finns ju, men koncentrerad. Jag har aldrig brytt mig om att lära mig dosera den, på något sätt har jag alltid svenskt vaniljsocker hemma.
En gång när mina föräldrar var här hade jag glömt att beställa vaniljsocker och mamma använde vanilj-ampullerna som finns här till en cheesecake. Det gick inte att äta kan jag tala om - en ruggig bismak! Hon hade definitivt tagit för mycket...

Cesca ska åka till Barcelona och plugga. Så kul det låter! Synd att man inte är 25...Men man kan ju göra kul grejer i alla åldrar, eller hur?! Man borde vara lite mer påhittig...

Ha en bra dag!

No comments: